Mokslininkai aptiko, kad žuvų taukai ne tik turi organizmui reikalingų medžiagų, bet ir ląsteles, kuriose kaupiasi riebalai, priverčia tuos riebalus deginti. Gali būti, kad ši savybė leis vyresniame amžiuje kūne kaupti mažiau riebalų.
Eksperimentais patvirtinta, kad žuvies taukai sudirgina virškinimo trakte esančius receptorius, šie siunčia signalus į centrinę nervinę sistemą ir verčia ląsteles skaidyti riebalus.
Kaip rašo „Eurek Alert“, riebalai paverčiami energija, kurią kūnas sudegina.
Eksperimentai buvo atlikti su laboratorinėmis pelėmis. Vieną gyvūnų grupę maitino riebiu maistu be papildomų priedų, kitai šalia riebaus maisto davė iš žuvų taukų pagamintų priedų. Baigiant eksperimentą paaiškėjo, kad antrosios grupės pelės svorio priaugo 5-10% mažiau nei pirmosios, o jų riebalinis audinių sluoksnis buvo 15-25% mažesnis nei pelių, kurios valgė tik riebų maistą.