Vaisių ir daržovių negalima laikyti šaldytuve

Raiso universiteto tyrinėtojai nustatė, kad vaisių ir daržovių neverta saugoti šaldytuve, nes šaltyje produktai praranda savo naudingas savybes.

Kuo ilgiau vaisiai ir daržovės guli šaldytuve, tuo juose liekas mažiau naudingų medžiagų, rašo „C-IB.RU”.

Paaiškėjo, kad natūralus maisto produktai jautriai reaguoja į temperatūros režimo ir šviesos bei tamsos ciklų pokyčius. Kuo vaisiai ir daržovės ilgiau laikomi tamsoje, tuo jų natūralus ciklas daugiau pažeidžiamas ir dingsta juose sukauptos naudingos medžiagos. Mokslininkai nustatė, kad vaisiai ir daržovės naudingiausia ką tik nuskinti sode ar lysvėje. O vitaminų juose daugiausia vidurdienį.

Ankstesni tyrimai parodė, kad švieži vaisiai ir daržovės mažina tikimybę anksti mirti nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Kiekviena papildoma vaisių arba daržovių porcija per diena tikimybę, kad mirsite anksčiau laiko sumažina 5%. Tačiau naudingas efektas pastebimas iki penkių porcijų. Didinti kiekius ir maitintis tik augalinės kilmės patiekalais prasmės nėra.

Panašūs straipsniai