Lėtas maisto gaminimas – kaip tai daryti teisingai, kad patiekalai neprarastų savo vertės

Lėtas maisto gaminimas, kai patiekalas puode ant lėtos ugnies ruošiamas valandų valandas, apaugęs legendomis. Sakoma, kad taip galima išsaugoti daugiau mineralinių medžiagų ir vitaminų nei gaminant „greituoju būdu”. Tačiau kelios klaidos ir išsvajota sveika dieta nenutiks. Pavyzdžiui, jei nustatysite neteisingą temperatūrą, tai gerokai sumažins patiekalo maistinę vertę.Plačiau apie sveiką maistą, dietas, mitybos valgiaraščius ir konkrečius […]

Skaityti toliau

Kas yra sveiki produktai ir kas ne: miltai, kiaušiniai, jūros gėrybės, daržovės, kaip jų nesugadinti gaminant

Suprasti, kas yra sveiki produktai ne taip paprasta. Tai, ką parduoda močiutė turguje, nepaisant jos tyrų akių ir gražių tikinimų, kad tai superekologiškas burokėlis ar kiaušinis, tai nebūtinai taip. Be to, dažnai nevienareikšmiškai vertinama ir pati įvairių produktų nauda sveikatai. Susigaudyti šiame chaose padės Valstybinės maisto ir veterinarijos parengtas gidas. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba […]

Skaityti toliau

4 patarimai, kaip paruošti sveikus ir skanius desertus

Sveika ir skanu – ar tai suderinama? Žinoma! Tik kartais užtrunka rasti balansą, išbandyti naujus ingredientus, patirti konditerines pamokas ir eksperimentus ir rasti tai kas labiausiai tinka jūsų skoniui. Kreminiai desertai, saldūs ledai ir riebūs pyragaičiai gali būti užburiančio skonio, tačiau jie tikrai nėra geriausia sveikos ir subalansuotos mitybos dalis. Yra daugybė skanių alternatyvų, kurios […]

Skaityti toliau

Rinkitės kokybišką medų

Galbūt vaikystėje dažnas iš mūsų turėjome senelius kaime, kurių sode stovėjo keli aviliai su bitėmis. Kai ateidavo laikas išimti medų iš avilio, kartu su koriais, senelis pjaustydavo korį ir duodavo pakramtyti. Nėra didesnio malonumo, kaip kramtyti tą korį, iš kurio tiesiog burnoje sunkdavosi šviežiausias medus. Tai buvo pats skaniausias desertas arba tiesiog – rojus burnoje. […]

Skaityti toliau

Vitaminai, kurių mūsų organizmui gali reikėti daugiau

Skirtingai nei mūsų protėviai, šiandien mums nereikia būti pernelyg susirūpinusiems dėl vitaminų trūkumo sukeliamų ligų. Šiomis dienomis mus pasiekia gerokai daugiau informacijos, mes turime galimybę įsigyti plataus spektro maisto produktus, turime laisvę rinktis iš labai šviežių ir sveikų produktų bei kartu vartoti maisto papildus. Todėl jei mes rūpinamės savo sveikata ir gera savijauta, subalansavę savo […]

Skaityti toliau

Pluoštinių kanapių aliejaus nauda organizmui

Kanapių aliejus – tai nepaprastai naudingas produktas mūsų organizmui. Šalto spaudimo technologijos dėka, iš kanapių sėklų aliejus yra išgaunamas mechaniniu būdu. Nuo pluoštinių kanapių sėklų aliejaus neįmanoma apsvaigti, nes šios rūšies kanapėse nėra tetrahydrokanabinolio (THC), kuris suteikia medžiagai psichotropinį poveikį. Kanapių sėklos yra vertinamos dėl daugybės riebiųjų rūgščių bei augalinės kilmės riebalų, turinčių didelę naudą […]

Skaityti toliau

Išrūgos – dar vienas stebuklas iš gamtos

Pieno išrūgos – išties sveikas pasirinkimas ne tik sportuojantiems, bet ir norintiems išlikti energingiems bei žvaliems. Šiandien vis daugiau žmonių domisi įvairiais pieno produktais: pasirenkama gerti ne tik išrūgas, bet ir pasukas, lentynose atsirado ir gyvenimą palengvinančių išrūgų miltelių. Šie milteliai idealiai subalansuoti sportuojantiems. Kurgi slypi pieno išrūgų paslaptis? Pateiksime kelis svarius argumentus, kodėl išrūgų […]

Skaityti toliau

Duona ir alyvuogių aliejus – idealus derinys

Glazgo ir Lisabonos universitetų mokslininkai teigia, kad jiems pavyko išsiaiškinti, kaip dauguma žmonių gali per šešias savaites sumažinti infarkto riziką. Paslaptis paprasta – tiesiog reikia valgyti šiek tiek alyvuogių aliejuje suvilgytos duonos, rašo „The Daily Mail“. Teigiama, jog alyvuogių aliejuje esantys junginiai mažina išeminės širdies ligos riziką.

Skaityti toliau