Lėtas maisto gaminimas, kai patiekalas puode ant lėtos ugnies ruošiamas valandų valandas, apaugęs legendomis. Sakoma, kad taip galima išsaugoti daugiau mineralinių medžiagų ir vitaminų nei gaminant „greituoju būdu”. Tačiau kelios klaidos ir išsvajota sveika dieta nenutiks. Pavyzdžiui, jei nustatysite neteisingą temperatūrą, tai gerokai sumažins patiekalo maistinę vertę.Plačiau apie sveiką maistą, dietas, mitybos valgiaraščius ir konkrečius […]
Kas yra sveiki produktai ir kas ne: miltai, kiaušiniai, jūros gėrybės, daržovės, kaip jų nesugadinti gaminant
Suprasti, kas yra sveiki produktai ne taip paprasta. Tai, ką parduoda močiutė turguje, nepaisant jos tyrų akių ir gražių tikinimų, kad tai superekologiškas burokėlis ar kiaušinis, tai nebūtinai taip. Be to, dažnai nevienareikšmiškai vertinama ir pati įvairių produktų nauda sveikatai. Susigaudyti šiame chaose padės Valstybinės maisto ir veterinarijos parengtas gidas. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba […]
4 patarimai, kaip paruošti sveikus ir skanius desertus
Sveika ir skanu – ar tai suderinama? Žinoma! Tik kartais užtrunka rasti balansą, išbandyti naujus ingredientus, patirti konditerines pamokas ir eksperimentus ir rasti tai kas labiausiai tinka jūsų skoniui. Kreminiai desertai, saldūs ledai ir riebūs pyragaičiai gali būti užburiančio skonio, tačiau jie tikrai nėra geriausia sveikos ir subalansuotos mitybos dalis. Yra daugybė skanių alternatyvų, kurios […]
Rinkitės kokybišką medų
Galbūt vaikystėje dažnas iš mūsų turėjome senelius kaime, kurių sode stovėjo keli aviliai su bitėmis. Kai ateidavo laikas išimti medų iš avilio, kartu su koriais, senelis pjaustydavo korį ir duodavo pakramtyti. Nėra didesnio malonumo, kaip kramtyti tą korį, iš kurio tiesiog burnoje sunkdavosi šviežiausias medus. Tai buvo pats skaniausias desertas arba tiesiog – rojus burnoje. […]
Vitaminai, kurių mūsų organizmui gali reikėti daugiau
Skirtingai nei mūsų protėviai, šiandien mums nereikia būti pernelyg susirūpinusiems dėl vitaminų trūkumo sukeliamų ligų. Šiomis dienomis mus pasiekia gerokai daugiau informacijos, mes turime galimybę įsigyti plataus spektro maisto produktus, turime laisvę rinktis iš labai šviežių ir sveikų produktų bei kartu vartoti maisto papildus. Todėl jei mes rūpinamės savo sveikata ir gera savijauta, subalansavę savo […]
Pluoštinių kanapių aliejaus nauda organizmui
Kanapių aliejus – tai nepaprastai naudingas produktas mūsų organizmui. Šalto spaudimo technologijos dėka, iš kanapių sėklų aliejus yra išgaunamas mechaniniu būdu. Nuo pluoštinių kanapių sėklų aliejaus neįmanoma apsvaigti, nes šios rūšies kanapėse nėra tetrahydrokanabinolio (THC), kuris suteikia medžiagai psichotropinį poveikį. Kanapių sėklos yra vertinamos dėl daugybės riebiųjų rūgščių bei augalinės kilmės riebalų, turinčių didelę naudą […]
Išrūgos – dar vienas stebuklas iš gamtos
Pieno išrūgos – išties sveikas pasirinkimas ne tik sportuojantiems, bet ir norintiems išlikti energingiems bei žvaliems. Šiandien vis daugiau žmonių domisi įvairiais pieno produktais: pasirenkama gerti ne tik išrūgas, bet ir pasukas, lentynose atsirado ir gyvenimą palengvinančių išrūgų miltelių. Šie milteliai idealiai subalansuoti sportuojantiems. Kurgi slypi pieno išrūgų paslaptis? Pateiksime kelis svarius argumentus, kodėl išrūgų […]
Pjeras Dukanas įvardino produktus, kurie nerekomenduojami nėščiosioms
Žinomas prancūzas dietologas Pjeras Dukanas, kurio vardu pavadinta viena iš populiariausių pasaulio dietų, pareiškė, kad besilaukiančios moterys neturėtų vartoti bulvių traškučių, bulvių fri ir kai kurių kitų maisto produktų. Dauguma patarimų nėra naujiena, tačiau būsimiems tėvams verta juos dar kartą prisiminti.
Duona ir alyvuogių aliejus – idealus derinys
Glazgo ir Lisabonos universitetų mokslininkai teigia, kad jiems pavyko išsiaiškinti, kaip dauguma žmonių gali per šešias savaites sumažinti infarkto riziką. Paslaptis paprasta – tiesiog reikia valgyti šiek tiek alyvuogių aliejuje suvilgytos duonos, rašo „The Daily Mail“. Teigiama, jog alyvuogių aliejuje esantys junginiai mažina išeminės širdies ligos riziką.
Vertingiausia produktuose esanti lastliena
Dietologai tikina, kad tokie produktai, kaip kruopos, net jei jos nevirtos, šviežios daržovės, vaisių luobelė, duona iš grubaus malimo miltų tai produktai, kuriuose ypatingai daug ląstelienos.