Ciberžolė: jos istorija ir didžiulė nauda sveikatai

Ciberžolė – ryškus geltonai oranžinis prieskonis – jau tūkstančius metų yra neatsiejama tradicinės medicinos ir kulinarijos dalis. Gerbiama dėl ryškios spalvos, išskirtinio skonio ir daugybės sveikatai naudingų savybių, bėgant tūkstantmečiams ciberžolė sužavėjo viso pasaulio civilizacijas. Pastaruoju metu ciberžolės papildų vartojimas išaugo dėl jos nepaprasto potencialo gerinant bendrą savijautą. Taigi, panagrinėkime ciberžolės istoriją ir išsiaiškinkime, kodėl […]

Skaityti toliau

CBD aliejus: 3 privalumai Jūsų sveikatai

CBD Lietuvoje tapo populiarus preparatas, dėl įvairių negalavimų gydymo. Net ir vyresnio amžiaus žmonės pradėjo naudoti CBD, kad galėtų išgydyti save nuo depresijos ir lėtinių skausmų. CBD aliejus yra išgaunamas iš pluoštinių kanapių augalo. Šiame augale buvo nustatyta daugiau nei 110 cheminių medžiagų, kurios yra vadinamos kanabinoidais. CBD aliejus yra gaunamas iš kanapės augalo, o […]

Skaityti toliau

Lieknėjimas – 8 pagal kalorijas subalansuoti valgiaraščiai namų sąlygoms

Pradedam kūną „atstatyti“ į tas vėžes, kurių norime. Tai nėra taip lengva, kaip daugelis tikisi, o profesionalaus dietologo konsultacijos pakankamai brangios. Aštuoni skirtingi racionai, kuriuos pateikiame, leis lengviau kontroliuoti maistą ir jis nenusibos. Psichologiškai taip lengviau nei kasdien valgyti tą patį. Šis metodas skirtas tiems, kurie nori pamėginti savarankiškai. Tačiau iš karto įspėjame, kad tai […]

Skaityti toliau

Šviežiai spaustos vaisių ir daržovių sultys – kiek jų galima gerti

Šviežiai spaustos sultys tik iš pirmo žvilgsnio nekaltas gėrimas. Iš tiesų, kai kurių vaisių sultyse pakankamai daug cukraus ir per mažai ląstelienos, kad jas būtų galima naudoti tiesiog kaip gėrima neribotais kiekiais. Mitybos specialistė, mitybos specialistė, psichologė, knygos ir metodikos „Valgyk. Skaityk. Numesk svorio” autorė Zoja Bogdanova aiškino, kad šviežiai spaustų sulčių galima išgerti ne […]

Skaityti toliau

5 klausimai ir atsakymai apie skrandžio mažinimą

Numesti svorio galima labai įvairiais būdais. Daugelis žmonių bando dietas. O jų šiuo metu variacijų tikai labai daug. Deja, dažniausiai dietos yra labai blogas kelias, kadangi jos ne tik skatina įsigyti mitybos sutrikimus, tačiau taip pat ir galiausiai bumerangu užaugina dar didesnį žmogaus svorį, tad kovoti su juo tampa dar sunkiau. Viena iš svorio metimo […]

Skaityti toliau

Pradėjo mažėti potencija – kaip peržiūrėti mitybą ir keisti racioną

Maisto produktus, didinančius impotencijos riziką, įvardijo endokrinologė Marija Bakutina ir urologas Huseinas Sadykovas. Į šį sąrašą buvo įtraukti produktai su dideliu cukraus ar fruktozės kiekiu ir greitas maistas. Nereikia net sakyti, kad mažėjanti potencija ypatingai didelis psichologinis smūgis kiekvienam vyrui. Tačiau maisto poveikis būna gana netikėtas ir ne tik dėl standartinių dietologų paaiškinimų, tokių, kaip […]

Skaityti toliau

Dietologė įvardino, kam kenkia prancūziški pusryčiai ir kokie patiekalai idealūs dienos pradžiai

Dietologė Ana Belousova įspėja, kad tradiciniai prancūziški pusryčiai, kai valgoma kava su iš baltų miltų keptais užkandžiais, turinčiais mažai maistinių medžiagų, tačiau daug greitųjų angliavandenių, tinka toli gražu ne visiems žmonėms. Ekspertė paaiškino, kad tradiciniai „prancūziški pusryčiai“ – tai kava su kruasanu. Šie produktai, ypač dienos pradžioje, jos nuomone, tinka ne kiekvienam. Plačiau apie sveiką […]

Skaityti toliau

Dietologė išvardino produktus, kurie suteikia ilgalaikį sotumo jausmą

Ne vienas, pamėginęs numesti svorio ar laikytis sveikesnės mitybos, susidūrė su labai nemaloniu dalyku – vos tik pavalgius salotų ar kitos maisto, paruošto pagal geriausius receptus, tuoj vėl norisi valgyti. Plačiau apie sveiką maistą, dietas, mitybos valgiaraščius ir konkrečius mitybos planus rasite los.lt klube. Taip nutinka, nes maistinė tokių patiekalų vertė menka ir laikytis dietos […]

Skaityti toliau

Penkios daržovės, kurių verta vengti sergantiems diabetu ir metantiems svorį

JK gydytojai prašo diabetikų valgyti mažiau burokėlių, nes, kaip parodė tyrimai, tai viena iš daržovių, kuri staigiai didina cukraus kiekį kraujyje, kas labai pavojinga sergantiems diabetu. Britų gydytojai išvardijo penkias populiarias aukšto glikemijos indekso (GI) daržoves, kurios padidina cukraus kiekį kraujyje. Apie tai praneša britų „Express“ leidinys, remdamasis kovai su diabetu skirta svetaine, kurioje savo […]

Skaityti toliau
1 2 3 9