Šį kartą stengėmės sukurti paprastą ir aiškų receptą, kad mitybos planas būtų įveikiamas kiekvienam, kas nori savo kūnu rūpintis savarankiškai. Šis valgiaraštis tiks vidutinio sudėjimo merginai, kur nori išsaugoti raumenų masę ir tuo pačiu sumažinti poodinį riebalų sluoksnį. Skaičiuojame paprastai. Vidutiniai merginai per dieną reikia maždaug 1800 kilokalorijų tam, kad jos svoris nekistų. Jei jų […]
Lėtas maisto gaminimas – kaip tai daryti teisingai, kad patiekalai neprarastų savo vertės
Lėtas maisto gaminimas, kai patiekalas puode ant lėtos ugnies ruošiamas valandų valandas, apaugęs legendomis. Sakoma, kad taip galima išsaugoti daugiau mineralinių medžiagų ir vitaminų nei gaminant „greituoju būdu”. Tačiau kelios klaidos ir išsvajota sveika dieta nenutiks. Pavyzdžiui, jei nustatysite neteisingą temperatūrą, tai gerokai sumažins patiekalo maistinę vertę.Plačiau apie sveiką maistą, dietas, mitybos valgiaraščius ir konkrečius […]
Izotoninis gėrimas savo rankomis
Izotoninius gėrimus mėgsta žmonės, kurie intensyviai sportuoja, arba dalyvauja varžybose, atimančiose daug jėgų ir priverčiančiose išlieti kibirus prakaito. Tai dviratininkai, bėgikai, Workout (ypatingai intensyvios fitneso treniruotės) propaguotojai ir kūno ruošybos mėgėjai, kurie stengiasi per kuo trumpesnį laiką sunaudoti kuo daugiau energijos. Tuo labiau, kad paskutiniai tyrimai sako, kad pirmosios 40 minučių treniruotėje pačios efektyviausios ir […]
Dukano dietos receptai vasarai
Prancūzas dietologas Pjeras Dukanas sako, kad vasarinis racionas šiek tiek skiriasi žmonėms, kuriems reikia numesti gana daug kilogramų ir tiems, kurie nori atsikratyti tik kelių kilogramų.
Įdomūs faktai apie lašinius
Lašiniai tai riebalai, kurie kaupiasi žmonių ir gyvūnų pilvo srityje, šalia kepenų. Nors daugumai moterų tai košmaras, tačiau lašiniai ir vertingas produktas. Juose gausu А, Е, D vitaminų ir nesočiųjų riebalų. 100 gramų šio produktai tai nuo 720 iki 902 kilokalorijų. Dėl tokio kaloringumo jie nepakeičiamas maistas žmonėms, kurie gyvenam Šiaurėje arba sunkiai fiziškai dirba. […]
Kaip ženklinami kiaušiniai ir ką reiškia žymėjimas
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba parengusi griežtas taisykles, kurių privalo laikytis visi gamintojai ir prekybininkai. Nesvarbu ar tai ekologiškas ūkis, kuriame vištos laisvai laksto po kiemą, ar didžiulis pramoninis kompleksas, kur sparnuočiai visą gyvenimą praleidžia narvuose.
Maistas, kuris maskuojamas po „sveikų produktų“ etikete
Viso pasaulio, ir Lietuvos, rinkodarininkai pamatė, kad žmonės siekia kuo sveikiau maitintis. Parduotuvių lentynose daugėja produktų su užrašais „natūralus“, „ekologiškas“, „be cukraus“. Tačiau bėda ta, kad giliai sveiku maistu nesidomintys žmonės užkimba ant šių etikečių ir net nesupranta, jog gana didelė šio maisto dalis neturi nieko bendra su sveikais produktais.
Kaip teisingai saugoti ir paruošti mėsą
Neteisingai laikant ir ruošiant mėsą, galima gana rimtai susirgti – apsinuodyti toksinais ir kenksmingomis bakterijomis. Todėl ekspertai nusprendė paneigti pagrindinius mitus, kurių laikosi šeimininkės, neteisingai patiekiančios šį vertingą produktą, rašo „The Daily Mail“.
Vaisių ir daržovių negalima laikyti šaldytuve
Raiso universiteto tyrinėtojai nustatė, kad vaisių ir daržovių neverta saugoti šaldytuve, nes šaltyje produktai praranda savo naudingas savybes.
Įdomūs faktai apie maisto produktus
Kadaise dėl maisto produktų, kuriuos mes šiandien vartojama kasdien, žmonės buvo baudžiami mirtimi. Kai kurie produktai buvo draudžiami, arba, atvirkščiai, naudojami kaip pinigai ir buvo kiekvieno kišenėje.