Mokslininkai nustatė, kad produktai, kuriuose gausu ląstelienos, teigiamai veikia žmogaus imuninę sistemą, o kartais netgi sugeba ją iš naujo „perkrauti‘.
Kitas tokio maisto privalumas – mažina alergijos, kuri dažnai atsiranda dėl imuninės sistemos sutrikimų – tikimybę, rašo New-medical.net. Pavyzdžiui, užtenka kasdien suvalgyti saują džiovintų abrikosų ir dribsnių, kad sumažėtų kai kurių rūšių alergijos atsiradimo tikimybė. Taip nutinka dėl to, kad žarnyno mikroflora ir kūno imuninė sistema pakankamai susiję ir didelis ląstelienos kiekis šią sąveiką veikia teigiamai.
Mokslininkai netgi daro preliminarią išvadą, kad būtent rafinuoto ir perdirbto maisto, kuriame beveik nėra ląstelienos, gausa ir sukėlė alergijos epidemiją. Dėl to kaip galima sprendimą jie siūlo vartoti specialius probiotikus.
Tyrimų rezultatais buvo patvirtinta, kad pelės, kurios buvo alergiškos arachiso riešutams, ir vartojo daug ląstelienos praktiškai nesirgo alergija, nors joms ir buvo duodami riešutai. Manoma, kad ląsteliena tiesiog pakeitė žarnyno mikroflorą ir ji sugebėjo susidoroti su alergenais.
Jei ši versija pasitvirtins, bus galima kurti probiotikus, kuriuos bus gausu bakterijų, slopinančių alergenus. Taip daliai žmonių nebereikėtų vartoti stiprių antialerginių vaistų.