Pateikiame kiek kalorijų ir riebalų turi pagrindinės mėsos rūšys – kiauliena, jautiena, ėriena, paukštiena. Skaičiuota procentais, tad nesunkiai galėsite įvertinti porcijų kaloringumą.
Kiauliena
Pavadinimas kcal cukrus riebalai
Kotletai kepti ant grotelių 258 – 24,2
Kotletai kepti ant grotelių be riebalų 133 – 10,7
Keptas kumpis 286 – 19,8
Keptas kumpis be riebalų 185 – 6,9
Kumpis 275 – 5,1
Kumpis keptas su riebalais 465 – 40,6
Kumpis keptas be riebalų 292 – 18,9
Galinis kumpis ant grotelių su riebalų 405 – 33,8
Paukštiena ir žveriena
pavadinimas kcal cukrus riebalai
Vištiena kepta su oda 216 – 14,0
Kepta vištiena be odos 148 – 5,4
Kepta antis su oda 339 – 29,0
Antis kepta be odos 189 – 9,7
Tetervinas skrudintos be odos 173 – 5,3
Putpelė kepta be odos 212 – 7,2
Fazanas skrudintas be odos 213 – 9,3
Kalakutienos kepsnys su oda 171 – 6,5
Kepta kalakutiena be odos 140 – 2,7
Triušis troškintas 179 – 7,7
Kepta kurapka 198 – 6,4
Jautiena
pavadinimas kcal cukrus riebalai
Kepta ant grotelių 218 – 12,1
Kepta ant grotelių be riebalų 168 – 6,0
Kotletai iš faršo 229 – 15,2
File 284 – 21,1
Kepta nugarinė 192 – 9,1
Ėriena
pavadinimas kcal cukrus riebalai
Kotletai ant grotelių 355 – 29,0
Kepta Koja 266 – 17,9
Kepti koja be riebalų 191 – 8,1
Mentė kepta 316 – 26,3
Mentė kepti be riebalų 196 – 11,2
Krūtinėlė kepta 410 – 34,6
Liesa kepta krūtinėlė 252 – 16,6