Dietologė įvardino, kam kenkia prancūziški pusryčiai ir kokie patiekalai idealūs dienos pradžiai

Dietologė Ana Belousova įspėja, kad tradiciniai prancūziški pusryčiai, kai valgoma kava su iš baltų miltų keptais užkandžiais, turinčiais mažai maistinių medžiagų, tačiau daug greitųjų angliavandenių, tinka toli gražu ne visiems žmonėms.

Ekspertė paaiškino, kad tradiciniai „prancūziški pusryčiai“ – tai kava su kruasanu. Šie produktai, ypač dienos pradžioje, jos nuomone, tinka ne kiekvienam.

Plačiau apie sveiką maistą, dietas, mitybos valgiaraščius ir konkrečius mitybos planus rasite los.lt klube.

„Atrodo, kad prancūzai nėra labai serganti tauta, bet po jų klaidų nereikėtų kartoti. Tokių pusryčių rekomenduoju atsisakyti tiems, kurie serga hipertenzija, turi problemų su inkstais ar turi antsvorio“, – sakė Ana Belousova.

Mitybos specialistė įvardijo ir pusryčių variantą, kuris medicininiu požiūriu yra idealus.

„Idealūs pusryčiai – lėtų angliavandenių, leidžiančių aprūpinti žmogų energija visai dienai, ir baltymų derinys. Tai gali būti košė su pienu ar pienu, arba košė su kefyru“, – sakė A. Belousova, pabrėždama, kad tokį pusryčių variantą saugu vartoti daugelį metų.

Plačiau apie sveiką maistą, dietas, mitybos valgiaraščius ir konkrečius mitybos planus rasite los.lt klube.

Panašūs straipsniai