Dietologė išvardino produktus, kurie suteikia ilgalaikį sotumo jausmą

Ne vienas, pamėginęs numesti svorio ar laikytis sveikesnės mitybos, susidūrė su labai nemaloniu dalyku – vos tik pavalgius salotų ar kitos maisto, paruošto pagal geriausius receptus, tuoj vėl norisi valgyti.

Plačiau apie sveiką maistą, dietas, mitybos valgiaraščius ir konkrečius mitybos planus rasite los.lt klube.

Taip nutinka, nes maistinė tokių patiekalų vertė menka ir laikytis dietos sudėtinga. Dietologė Jelena Solomatina sudėliojo, kokį maistą rinktis, jei norite griebtis permainų mityboje.

„Tai maistas, kuriame gausu skaidulų, jų turėtų būti racione. Jums reikia kažko stambaus, šilto ir gana lėtai virškinamo: pavyzdžiui, pilno grūdo dribsnių ir viso grūdo duonos. Arba reikia valgyti ką nors su daržovėmis (tinka žalios skaidulinės daržovės - salierai, kopūstai), jos ilgam suteikia sotumo jausmą, nes neleidžia iš karto angliavandeniams įsigerti į kraują“, – kalbėjo ekspertė.

Čia ir atsakymas, kodėl kai kurie produktai suteikia tik trumpalaikį sotumo jausmą. Jie greitai skyla, sukelia cukraus kiekį kraujyje, o jam nuslūgus organizmas vėl reikalauja kalorijų.

Specialistė taip pat pastebėjo, kad vištiena, žuvis ir kiaušiniai ilgai gerai virškinami ir išlaiko sotumo jausmą. Dietologės teigimu, geras pusryčių variantas šiuo atveju būtų kiaušininis omletas su daržovėmis.

Plačiau apie sveiką maistą, dietas, mitybos valgiaraščius ir konkrečius mitybos planus rasite los.lt klube.

Panašūs straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.