Rinkitės kokybišką medų

Galbūt vaikystėje dažnas iš mūsų turėjome senelius kaime, kurių sode stovėjo keli aviliai su bitėmis. Kai ateidavo laikas išimti medų iš avilio, kartu su koriais, senelis pjaustydavo korį ir duodavo pakramtyti. Nėra didesnio malonumo, kaip kramtyti tą korį, iš kurio tiesiog burnoje sunkdavosi šviežiausias medus. Tai buvo pats skaniausias desertas arba tiesiog – rojus burnoje.

Jeigu galvojate, kad daugiau gyvenime nebeteks patirti nieko panašaus, nes senelių bičių seniai nebėra – klystate. Du broliai prieš keletą metų atrado savo senelio bitininkystės įrankius ir rimtai nusprendė užsiimti bitininkyste. Siekdami aukščiausios kokybės standartų, šiandieną jie pardavinėja savo rankomis išsuktą, sertifikuotą medų, pasižymintį visomis geriausiomis savybėmis. „Brolių medaus“ bitynas yra Kupiškio rajone, aplink jį driekiasi kerinčios pievos ir miškai, iš kurių bitės ir neša medų.

Broliai dalyvauja kokybės programoje, todėl jų veikla dažnai tikrinama. Jie siekė, kad medus būtų aukščiausios kokybės, todėl įdėjo nemažai pastangų kokybės sertifikatui gauti.

Kokių savybių turi kokybiškas medus?

Jeigu norėtumėte įsigyti „Brolių medaus“, apsilankykite jų svetainėje internete www.broliumedus.lt. Galite neabejoti, kad šis medus yra tikrai aukštos kokybės, nemaišytas su cukrumi, neperkaitintas. Tokiu būdu jis išsaugo visas geriausias gydomas savybes.

Medus turi daug vitaminų B2, B3, K ir N (biotinas). Vitaminas B3 reikalingas toksinams iš organizmo šalinti, su kitais B grupės vitaminais jis palaiko normalią nervų sistemos veiklą. Jis mažina blogąjį cholesterolį ir didina gerąjį. Meduje esantis vitaminas K ypač naudingas pagyvenusiems žmonėms, nes jis kartu su vitaminu D dalyvauja kaulų atsinaujinimo procesuose, skatina raumenų veiklą ir palaiko vyresnių žmonių kaulų stiprumą.

Medus turi daugybę naudingų mineralų – kalcio, kalio, natrio, sieros, jodo, fosforo, geležies. Medų galima šildyti tik iki 35-37 laipsnių, kad jis neprarastų savo naudingų savybių.

Jeigu perkate medų mugėje jums reikėtų žinoti bent kelis būdus, kaip atskirti kokybišką medų nuo nekokybiško, maišyto su cukraus sirupu. Vienas iš būdų – įtrinkite šiek tiek jo į odą. Geras medus susigers ir nepaliks lipnių pėdsakų, cukruotas medus ant odos taps lipnus.

Panašūs straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *