Viso pasaulio, ir Lietuvos, rinkodarininkai pamatė, kad žmonės siekia kuo sveikiau maitintis. Parduotuvių lentynose daugėja produktų su užrašais „natūralus“, „ekologiškas“, „be cukraus“. Tačiau bėda ta, kad giliai sveiku maistu nesidomintys žmonės užkimba ant šių etikečių ir net nesupranta, jog gana didelė šio maisto dalis neturi nieko bendra su sveikais produktais.
Dieta žmonėms, kurie nori sutaupyti
Kartais žmonės atsisako rūpintis savo kūnu ir maistu ir motyvuoja tuo, kad jie tam neturi pakankamai pinigų, nes dietiniai produktai pakankamai brangūs. Statistika sako, kad žmonės, kurių pajamos sąlyginai mažos, antsvorio turi daugiau nei turtingieji. Tačiau tokios pasiskirstymo priežastis ne ta, kad daugiau pajamų gaunantys žmonės perka brangius nekaloringus produktus. Tiesiog ne tokie turtingi skiria […]
Dieta ir mėsainiai, kebabai bei pusfabrikačiai
Mūsų gyvenimo tempas toks, kad stovėti prie viryklės ir kiekvienai diena ruošti pagrindinius patiekalus bei užkandas tarp jų užimtiems žmonėms paprastai nėra kada. Be to, nuolatiniuose susitikimuose ir posėdžių salėse ne visada pavyks griežtai nustatytu laiku suvalgyti iš namų atsineštą maistą. Ar galime rasti dietinių greito maisto produktų ir pusfabrikačių?
Ar kenkia, kai praleidžiami reguliarūs užkandžiai
Svarbiausias sėkmingo svorio metimo faktorius – per dieną suvartoti mažiau kalorijų nei sudeginama. Tai, kiek kartų per dieną jūs valgote, jei su maisto gaunamos energijos pertekliaus nėra, nesvarbu. Jei jūsų vartojamuose produktuose kalorijų bus daugiau nei organizmas sunaudoja, šios papildomos kalorijos tiesiog kaupsis jūsų kūno riebaluose.
Vegetarizmas ir svorio metimas
Kaip sako statistika, žmonės, kurie laikosi vegetariškos dietos, lieknesni ir labiau pasitempę nei tie, kurie maisto neskirsto į gyvūninės ir augalinės kilmės. Dėl to gana daug piliečių, kuriuos kamuoja nereikalingi kūno riebalai, nuolat pamąsto, jog reikėtų keisti racioną ir atsisakyti mėsos. Ar iš tiesų vegetarizmas padeda mumesti svorį ir palaikyti priimtiną kūno masės indeksą.
Daug baltymų turintys augalinės kilmės produktai
Laikantis vegetariškos ar veganiškos mitybos bei makrobiotinės dietos žmonės susiduria su problema – kaip iš maisto gauti pakankamai baltymų. Įprastinėje mityboje pagrindinis šios kūno statybinės medžiagos šaltinis mėsa. Baltymai ir tinkamas jų kiekis yra sveikos mitybos pagrindas. Rekomenduojama, kad per dieną būtų suvalgoma 0,8 gramo baltymų kilogramui svorio. Sportininkams, ypatingai praktikuojantiems kultūrizmą ar kūno ruošybą […]
Vegetarizmas – ar yra gyvenimas be mėsos
Tenka pripažinti, kad dauguma žmonių, kurie netikėtai tapo vegetarais, taip pasielgė dėl praktinių sumetimų. Šiandien ryžiai ir pupelės kainuoja kur kas pigiau nei mėsa. Netgi žmonės, kurie nelaiko savęs vegetarais, dažnai gryną mėsą naudoja gana retai. Tačiau, iš kitos pusės, jie neatsisako kitų gyvūninės kilmės produktų. Visgi netgi šeimose, kurios gali sau leisti daugiau nei […]
Keisti ir įdomūs faktai apie maisto produktus
Ne tik žmonės turi keistenybių. Kartais ir maisto produktai turi tokių savybių, apie kurias nepagalvotum.
Įdomioji statistika apie maistą
Mums įprasti maisto produktai svečiuose kraštuose gali būti vartojami skirtingai. Skiriasi ne tik jų vartojimo būdas, bet ir kiekiai.
Kaip teisingai saugoti ir paruošti mėsą
Neteisingai laikant ir ruošiant mėsą, galima gana rimtai susirgti – apsinuodyti toksinais ir kenksmingomis bakterijomis. Todėl ekspertai nusprendė paneigti pagrindinius mitus, kurių laikosi šeimininkės, neteisingai patiekiančios šį vertingą produktą, rašo „The Daily Mail“.