Antioksidantai – tiesa ir mitai

Pradėjus plačiau kalbėti apie antioksidantus ir laisvuosius radikalus, sveiko gyvenimo mėgėjai suskubo kurti ir niekuo nepagrįstus mitus. Tokių moksliniais tyrimais nepagrįstų paklydimų paplitimą paskatino ir kai kurie leidiniai, kurie ypatingai laisvai interpretuoja verstinius tekstus, skelbiamus nelietuviškuose portaluose. Pirmas mitas. Paprastuose maisto produktuose nėra antioksidantų. Jei jūsų racionas sudarytas tik iš saldžių gaiviųjų gėrimų ir greito […]

Skaityti toliau

Kaip cukrus griauna organizmą

Rafinuotas baltasis cukrus vienintelis maisto produktas pasaulyje, kuriame nėra jokių maistingų medžiagų, vitaminų ar mineralų, tik kalorijos. Iš kitos pusės, šis angliavandenis kūnui suteikia pakankamai didelį energijos kiekį ir netgi skatina priklausomybę nuo saldėsių.

Skaityti toliau

Kaip atsikratyti potraukio saldumynams

Seniai žinoma, kad rafinuotas cukrus vienas iš pavojingiausių ir žalingiausių maisto produktų. Neveltui Pasaulinė sveikatos apsaugos organizacija nustatė saugias jo vartojimo normas. Pagal šias rekomendacijas, žmogus per dieną iš cukraus turi gauti ne daugiau, kaip 10% visų kalorijų. Trumpai tariant, jei jūsų dienos norma 2000 kcal, tai cukraus ne daugiau, kaip 50 gramų. Dar geriau, […]

Skaityti toliau