Izotoninis gėrimas savo rankomis

sveikgerim

Izotoninius gėrimus mėgsta žmonės, kurie intensyviai sportuoja, arba dalyvauja varžybose, atimančiose daug jėgų ir priverčiančiose išlieti kibirus prakaito. Tai dviratininkai, bėgikai, Workout (ypatingai intensyvios fitneso treniruotės)  propaguotojai ir kūno ruošybos mėgėjai, kurie stengiasi per kuo trumpesnį laiką sunaudoti kuo daugiau energijos. Tuo labiau, kad paskutiniai tyrimai sako, kad pirmosios 40 minučių treniruotėje pačios efektyviausios ir […]

Skaityti toliau

Įdomūs faktai apie lašinius

mesa

Lašiniai tai riebalai, kurie kaupiasi žmonių ir gyvūnų pilvo srityje, šalia kepenų. Nors daugumai moterų tai košmaras, tačiau lašiniai ir vertingas produktas. Juose gausu А, Е, D vitaminų ir nesočiųjų riebalų. 100 gramų šio produktai tai nuo 720 iki 902 kilokalorijų. Dėl tokio kaloringumo jie nepakeičiamas maistas žmonėms, kurie gyvenam Šiaurėje arba sunkiai fiziškai dirba. […]

Skaityti toliau

Maistas, kuris maskuojamas po „sveikų produktų“ etikete

cukrus

Viso pasaulio, ir Lietuvos, rinkodarininkai pamatė, kad žmonės siekia kuo sveikiau maitintis. Parduotuvių lentynose daugėja produktų su užrašais „natūralus“, „ekologiškas“, „be cukraus“. Tačiau bėda ta, kad giliai sveiku maistu nesidomintys žmonės užkimba ant šių etikečių ir net nesupranta, jog gana didelė šio maisto dalis neturi nieko bendra su sveikais produktais.

Skaityti toliau

Kodėl stiklainiai su agurkais „šaudo“?

agurkai

Stiklainiai su konservuotais agurkais, pagaminti namuose, dažniausiai “nušauna” patekus į juos mikrobams. Bakterijos daugindamosios išskiria dujas, kurios išpučia stiklainius. Dažniausiai konservuose, nepaisant pilamo karšto vandens, išgyvena sporiniai mikrobai. Jų apvalkalas – spora, leidžia jiems ištverti daugelį nepalankių aplinkos veiksnių, taip pat ir kaitinimą iki 100 laipsnių. Pramonėje konservai sterilizuojami 120 laipsnių karštyje, tai sunaikina mikroorganizmus. […]

Skaityti toliau