Išrūgos – dar vienas stebuklas iš gamtos

pienas

Pieno išrūgos – išties sveikas pasirinkimas ne tik sportuojantiems, bet ir norintiems išlikti energingiems bei žvaliems. Šiandien vis daugiau žmonių domisi įvairiais pieno produktais: pasirenkama gerti ne tik išrūgas, bet ir pasukas, lentynose atsirado ir gyvenimą palengvinančių išrūgų miltelių. Šie milteliai idealiai subalansuoti sportuojantiems. Kurgi slypi pieno išrūgų paslaptis? Pateiksime kelis svarius argumentus, kodėl išrūgų proteinas turėtų būti įtrauktas į kiekvieno iš mūsų valgiaraštį.

  1. Baigę fiziškai sunkią treniruotę, turėtumėte išgerti kokteilio su išrūgų milteliais. Patyrus didelį fizinį krūvį, organizme suardomi raumenų baltymai, o jiems atstatyti sueikvojama daug aminorūgščių. Būtent išrūgos ar išrūgų milteliai padeda subalansuoti aminorūgščių kiekį, paspartina raumenų regeneraciją ir tvirtėjimą.
  2. Pieno išrūgos yra labai maistingos, jų sudėtyje gausu organizmą suaktyvinančių medžiagų. Kaip žinome, iš pieno produktų žmogaus organizmas gali įsisavinti kalcį, natrį, fosforą, chlorą ir kitus gyvybiškai svarbius mikroelementus, baltymus, laktozę, vitaminus, kurie yra tirpūs vandenyje.
  3. Išrūgos – tai pats liesiausias maisto produktas, jame išties labai mažai kalorijų, todėl išrūgos tinkamos tiems, kurie pagalvoja, ką ir kodėl valgo ir geria, tiems, kurie nori išlaikyti dailias kūno formas.
  4. Šis dietinis produktas tinka organizmo valymui, taigi jei kartas nuo karto padarote iškrovos dienas, per jas galite drąsiai vartoti išrūgas – jos iš organizmo padės pašalinti susikaupusius toksinus ir sugrąžins puikią savijautą.
  5. Išrūgose esantys baltymai yra vieni iš vertingiausių, o didelės vertės baltymų kiekis čia siekia per 100, jau nekalbant apie gausybę vertingų aminorūgščių, kurių randame toli gražu nedaugelio produktų sudėtyje. Baltymus būtent iš išrūgų organizmas ypač gerai įsisavina.
  6. Išrūgų proteinas yra gaunamas gaminant varškę, sūrius iš karvių ar ožkų pieno. Jau prieš kelis dešimtmečius buvo pastebėta, kad išrūgos gali sustiprinti imunitetą, tad jei pastarasis nusilpęs, būtent išrūgos leis išvengti klastingų infekcijų bei peršalimo ligų.
  7. Išrūgos puikiai tinka besiskundžiantiems širdies negalavimais, sergantiems kraujotakos sistemos ligomis. Išrūgos kraujyje padeda subalansuoti blogojo cholesterolio kiekį.
  8. Šis produktas, kaip ir natūralus jogurtas, padeda atkurti antibiotikų pažeistą žarnyno mikroflorą. Būtent šis produktas skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi. Išrūgos labai tinka ir sutrikus virškinimui.
  9. Išrūgos turi savybių, padedančių atstatyti nervinę būklę. Reguliariai vartodami išrūgų, būsite geresnės nuotaikos, lengviau įveiksite stresą.
  10. Ir, pabaigai, išrūgose yra medžiagų, kurios, optimaliai subalansuodamos organizme šarmų ir rūgščių kiekį, neleidžia daugintis vėžinėms ląstelėms.

Panašūs straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *