Gausios šventinės užstalės ilgam gali sugadinti kraujo tyrimus

maistas-restoranas

Šventės, kurios tęsiasi keletą dienų – tiek didžiosios religinės, tiek grandioziniai gimtadieniai ir vestuvės – žmogaus kūnui sukelia gan didelį stresą. Pagal lietuviškas tradicijas jose būna gausu saldumynų ir riebaus maisto bei alkoholio. Produktai paprastai naudojami negailint savęs.

Iš kitos pusės, kai daugiau nei įprasta išeiginių ar nutinka jubiliejus galima ir norisi „pradėti gyvenimą iš anksto“. Žmonės skuba pas gydytojus, kad profilaktiškai ištirtų kas vyksta jų kūne.

Tačiau medikai įspėja, kad po gausių švenčių reikia „normaliai“ pagyventi bent keletą dienų. Pastebėta, kad girtavimas gali gan ilgam laikui pakeisti svarbius kraujo rodiklius ir suaktyvinti kai kuriuos fermentus. Persirūkymas skatina patologinoų onkologinius susirgimus žyminčių medžiagų išsiskyrimą ir jums gali būti nustatyta klaidinga diagnozė.

Medikai sako, kad riebus maistas taip pat pakeičia kraujo ir šlapimo biocheminę sudėtį. Kartais dėl to net neįmanoma objektyviai atlikti tyrimų. Net vieną kartą kartą ypatingai riebiai ir sočiai pavalgius. po to keletą dienų kraujyje gali būti didesnė nei leistina cholesterolio ir amilazės koncentracija. Tai tradiciniai parametrai, pagal kuriuos diagnozuojamas pankraetitas ir cholesceritas. Kartais net II tipo diabetas.

Prieš einant priduoti tyrimus rekomenduojama bent 24 valandas nevartoti alkoholio ir 12 valandų nevalgyti. Jei prieš tai buvo šventės ir gausus stalas, patariama į ligoninės ar poliklinikos laboratoriją užsukti tik po 3-4 dienų maitinimosi sveiku maistu.

Panašūs straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *