Dieta žmonėms, kurie dirba pamainomis

maistas-restoranas

Žmonėms, kurie dirba pamainomis, gana sunku laikytis dietos, nes jie negali nustatyti paros laiko, kada reikia valgyti ir užkąsti. Sunkiausia tiems, kurie dirba paromis, o po to turi atsimiegoti.

Jiems sunku kontroliuoti paros kalorijų vartojimą. Organizmas arba badauja, arba persivalgo. Dažnai toks gyvenimo būdas veda į antsvorį.

Dėliojant racioną pirmiausia reikia suprasti, kad esmė ne griežtas grafikas kada ir kiek valgyti, bet tai, kiek vidutiniškai per parą suvartojama kalorijų. Jei žmogui tenka būdrauti visą naktį, vargu ar jam pavyks per tą laiką nieko neužkrimsti, o sočiai pavalgyti ryte, kaip priklauso pagal standartinį grafiką, ir eiti miegoti.

Kaip jau minėjome, svarbiausia kiek bendrai per parą suvartojate kalorijų. Sveikam vidutinio sudėjimo vyrui ar moteriai, norinčiam saugiai mesti svorį, per parą reikia maždaug 1500 kilo kalorijų. Tiesiog suplanuokite savo valgį ir užkandas taip, kad šį maisto kiekį per keletą kartų suvalgytumėte per parą. Nesvarbu valgysite 8 valandą ryto, ar 4 valandą nakties. Poilsio dienomis kalorijų kiekį dar galima sumažinti.

Maistą ruoškite iš anksto ir sudėliokite mažomis porcijomis. Taip nebus pagundos užkąsti kiek daugiau nei numatėte. Pavyzdžiui, geras variantas sausi pusryčiai iš nesaldžių sausų pusryčių su vaisiais. Galima į darbą neštis ruginės duonos sumuštinį su neriebia jautiena ir salotomis. Nepiktnaudžiaukite energetiniais gėrimais – juose daug cukraus ir tuo pačiu kalorijų.

Tam, kad nepaklystumėte, veskite dienoraštį. Taip bus lengviau įvertinti, kiek kalorijų suvartojate per parą. Atidžiai užrašykite viską, ką ir kada suvalgėte. Po dviejų savaičių išanalizuokite užrašus ir atkreipkite dėmesį kada persivalgote. Pagal tai keiskite mitybos planą – užkandas ar pagrindinius valgymus nukelkite į laiką, kada jus kamuoja didžiausias alkis.

Panašūs straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *