Dieta ir mityba sergant chronišku gastritu ir kolitu

salot

Šie maisto produktai ir dieta leidžiami sergant chronišku gastritu, kai sumažėjęs rūgštingumas, ar jo visai nėra. Tai pat jei žmogų kamuoja chroniškas kolitas (netinka, jei liga paaštrėjusi).

Prieš savarankiškai keisdami mitybą būtinai pasikonsultuokite su gydytoju.

Tinka kai sumažėja skrandžio rūgštingumas ir kamuoja chroniškas kolitas (lėtinis storosios žarnos uždegimas).

Leidžiami produktai
• kruopų ir daržovių sriubos, pageidautina trintos mėsos, grybų ir žuvies buljonų pagrindu.

•liesa mėsa (kapota, kepta), virta vištiena; kotletai – troškinti, virti garuose ar kepti, tačiau be sukietėjusio kepimo sluoksnio. Taip pat leidžiama liesa jautiena, žuvis, juodieji ikrai.

•pienas – jei žmogus jam nėra alergiškas ir gėrimas nesukeliai viduriavimo, sviestas, kefyras, nerūgšti ir nerauginta grietinė, šviežia ir nerūgusi varškė, taip pat neaštrus ir nerūgštus sūris.

•minkštai virti kiaušiniai, kepta kiaušinienė.

•gerai išvirtis arba trintos sriubos (grikių, manų, ryžių).

•miltiniai patiekalai, pilno grūdo juoda ir balta duona.

•švieži vaisiai ir daržovės, tačiau trinti.

•rūgščios vaisių ir daržovių sultys.

•kava, arbata, vandeniu ar pienu pagardinta kakava. Leidžiama marmaledas ir cukrus.

•Druskos per parą iki 12-15 gr.

•Rekomenduojami vitaminai С, В1, B2, РР.

Valgyti penkis kartus per parą. Maistas trintas.

Panašūs straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *