Baltyminė dieta – kaip per 14 d. numesti 10 kg

Šios dietos efektyvumas paremtas tuo, kad per dieną suvartojama tik 700 kcal. Jos autoriai teigia, kad ši mitybos sistema skirta aktyvų gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms. Sakoma, kad geriausia rezultatai pasiekiami bent tris kartus per savaitę vaikštant į sporto salę. Be to, baltyminė dieta numato, kad 14 d – tiek laiko jos rekomenduojama laikytis – valgyti reikia mažiausiai 6 kartus per dieną. Tai klasikinė sveikos mitybos schema.

Iš baltyminės dietos meniu pilnai išbraukti angliavandeniai ir griežtai apribotas riebalų kiekis. Kartu su baltymais racione daug daržovių ir vaisių – tai ląstelienos šaltinis. Rekomenduojama gerti ir kompleksinius vitaminus, nes dėl ribojimų visų reikalingų maisto medžiagų negausite.

Siūlome du šios dietos variantus – savaitės ir dviejų savaičių trukmės. Jų meniu ir raciono kaloringumas tokie pat. Skiriasi tik trukmė.

Reikalavimai baltyminei dietai

Norintys laikytis šios sistemos turi laikytis kelių nesudėtingų reikalavimų:

  • Valgyti ne rečiau, kaip 6 kartus per savaitę;
  • Nevartoti jokio alkoholio;
  • Nevalgyti iki miego likus 2-3 val.;
  • Visi produktai turi būti dietiniai – ne tik be angliavandenių, bet ir be riebalų;
  • Per dieną reikia išgerti bent 2 litrus negazuoto ir nemineralizuoto vandens;

Meniu galima koreguoti savo nuožiūra, tačiau bendras kalorijų kiekis negali viršyti 700 kcal.

14 dienų baltyminės dietos meniu

1 diena (pirmadienis)

  • Pusryčiams arbata arba kava.
  • Priešpiečiai: kiaušinis ir kopūstų salotos.
  • Pietūs: 100 gr. vištos krūtinėle ir 100 gr.
  • Pavakariai: 200 gr. neriebios varškės.
  • Vakarienė: 100 gr. garuose virtos žuvies. Tinka jūrinė žuvis. Garnyrui 100 gr. daržovių salotų.
  • Naktipiečiai 2 val. iki miego: stiklinės pomidorų sulčių.

2 dietos diena (antradienis)

  • Pusryčiai: kava arba arbata.
  • Priešpiečiai: 150 gr. kopūstų salotų su džiūvėsiu arba duoniuku.
  • Pietūs: 150 gr. garuose virtos žuvies ir 100 gr. ryžių.
  • Pavakariai: daržovių salotos (pomidorai, agurkai, bulgariškas pipiras) su alyvuogių aliejumi.
  • Vakarienė: 200 gr. virtos liesos jautienos.
  • Naktipiečiai: kefyro stiklinė.

3 diena (trečiadienis)

  • Pusryčiai: kava arba arbata.
  • Priešpiečiai: kiaušinis, obuolys arba apelsinas ir du kiviai.
  • Pietūs: kiaušinis, 200 gr. morkų salotų su alyvuogių aliejumi.
  • Pavakariai: 200 gr. daržovių salotos (kpūstai, morkos, paprikos).
  • Vakarienė: 200 gr. garuose virtos liesos jautienos arba vištienos.
  • Naktipiečiai: arbata, arba kefyro stiklinė.

4 diena (ketvirtadienis)

  • Pusryčiai: arbata arba kava.
  • Priešpiečiai: kiaušinis ir 50 gr. lydyto sūrio.
  • Pietūs: 300 gr. cukinijos, keptos alyvuogių aliejuje.
  • Pavakariai: nedidelis greipfrutas.
  • Vakarienė: 200 gr. daržovių salotų.
  • Naktipiečiai: 200 gr. obuolių sulčių.

5 diena (penktadienis)

  • Pusryčiai: kava arba arbata.
  • Priešpiečiai: 150 gr. daržovių salotų.
  • Pietūs: 150 gr. garuose virtos žuvies, 50 gr. virtų ryžių.
  • Pavakariai: 150 gr. morkų salotų.
  • Vakarienė: vienas obuolys.
  • Naktipiečiai: stiklinė pomidorų sulčių.

6 diena (šeštadienis)

  • Pusryčiai: kava arba arbata.
  • Priešpiečiai: kiaušinis ir 150 gr. daržovių salotų.
  • Pietūs: 150 virtos vištos krūtinėlė ir 50 gr. virtų ryžių.
  • Pavakariai: 150 gr. daržovių salotų.
  • Vakarienė: kiaušinis ir 150 gr. morkų salotų su alyvuogių aliejumi.
  • Naktipiečiai: arbata, arba stiklinė kefyro.

7 diena (sekmadienis)

  • Pusryčiai: kava arba arbata.
  • Priešpiečiai: obuolys arba apelsinas.
  • Pietūs: 200 gr. virtos jautienos.
  • Pavakariai: 150 gr. varškės.
  • Vakarienė: 200 gr. daržovių salotų.
  • Naktipiečiai: arbata, arba kefyro stiklinė.

8 diena (pirmadienis)

  • Pusryčiai: arbata.
  • Priešpiečiai: obuolys.
  • Pietūs: 150 gr, vištienos ir 100 gr. grikių košės.
  • Pavakariai: 50 gr. sūrio
  • Vakarienė: 200 gr. daržovių salotų.
  • Naktipiečiai: arbata arba kefyro stiklinė.

9 diena (antradienis)

  • Pusryčiai: kava.
  • Priešpiečiai: 200 gr. kopūstų salotų.
  • Pietūs: 150 gr. vištienos ir 50 gr. virtų ryžių.
  • Priešpiečiai:150 gr. morkų salotų.
  • Vakarienė: 2 kiaušiniai ir gabalėlis duonos.
  • Naktipiečiai: arbata, arba kefyro stiklinė.

10 diena (trečiadienis)

  • Pusryčiai: arbata.
  • Priešpiečiai: 200 gr. daržovių salotų.
  • Pietūs: 150 gr. žuvies ir 50 gr. ryžių.
  • Pavakariai: 200 gr. pomidorų sulčių.
  • Vakarienė: nedidelis greipfrutas.
  • Naktipiečiai: juodoji arba žalioji arbata.

11 diena (ketvirtadienis)

  • Pusryčiai: kava.
  • Priešpiečiai: kiaušinis.
  • Pietūs: 200 gr. daržovių salotų.
  • Pavakariai: 50 gr. sūrio.
  • Vakarienė: obuolys, apelsinas arba du kiviai.
  • Naktipiečiai: arbata, arba kefyro stiklinė.

12 diena (penktadienis)

  • Pusryčiai: arbata.
  • Priešpiečiai: obuolys.
  • Pietūs: 150 gr. virtos jautienos ir 50 gr ryžių.
  • Pavakariai: 150 gr. kopūstų salotų su alyvuogių aliejumi.
  • Vakarienė: 2 kiaušiniai.
  • Naktipiečiai: arbata, arba stiklinė kefyro.

13 diena (šeštadienis)

  • Pusryčiai: kava.
  • Priešpiečiai: 200 gr. daržovių salotų.
  • Pietūs: 150 gr. virtos liesos jautienos, 50 gr. avižinės arba grikių košės
  • Pavakariai: apelsinų sulčių stiklinė.
  • Vakarienė: 100 gr. virtos žuvies ir 50 gr. ryžių.
  • Naktipiečiai: arbata, arba stiklinė kefyro.

14 diena (sekmadienis)

  • Pusryčiai: arbata.
  • Priešpiečiai: 150 varškės.
  • Pietūs: 150 gr. žuvies, 50 gr. virtų ryžių.
  • Pavakariai: 150 gr. daržovių salotų. г.
  • Vakarienė: 2 kiaušiniai ir gabalėlis duonos.
  • Naktipiečiai: stiklinė pomidorų sulčių.

Galimos neigiamos baltyminės dietos pasekmės

Prieš pradėdami laikytis šios dietos, kuri iš dalies pakeis jūsų medžiagų apykaitą, būtina atlikite medicininius tyrimus ir pasitarkite su gydytojų. Ši mitybos sistema griežtai draudžiama sergant kai kuriomis ligomis:

  1. jei kamuoja aritmija ir bet kokios širdies bei kraujagyslių ligos;
  2. hepatitas ir kiti kepenų veiklos sutrikimai;
  3. nėštumo ir kūdikio maitinimo metu;
  4. sutrikus inkstų veiklai;
  5. jei skauda sąnarius ar skundžiatės kitomis sąnarių ligomis;
  6. sergant virškinamojo trakto ligomis;
  7. ši dieta didina trombų susidarymo tikimybę;

Baltyminės dietos privalumai

Laikantis šios dietos dėl reguliariaus valgio ir didelio baltymų kiekio nekamuoja stiprus alkio jausmas.

Pagal atsiliepimus, nors suvartojimo maisto kaloringumas mažas, tačiau, skirtingai nuo daugelio kitų sistemų, nekamuoja silpnumas ir nesvaigsta galva.

Baltyminės dietos laikytis sąlyginai lengva.

Į meniu įtraukta gana daug ląstelienos, todėl nedidelė tikimybė, kad sutriks žarnyno veikla.

Greitai krinta svoris.

14 dienų baltyminės dietos trūkumai

  1. Nors laikantis šios sistemos rekomenduojama sportuoti, tačiau ji nėra subalansuota taip, kad kūnas gautų visas reikalingas medžiagas.
  2. Galimas kraujo spaudimo „šokinėjimas“.
  3. Dėl darbo ir gyvenimo ypatumų, ne visi gali valgyti šešis kartus per dieną.
  4. Ne visi gali reguliariai sportuoti.
  5. Kartoti šią dietą galima tik po kelių mėnesių, kai organizmo medžiagų apykaita bus atsistačiusi.
  6. Gali paaštrėti chroniški susirgimai.
  7. Nors atsiliepimai apie baltymų dietą teigiami, tačiau reikia įvertinti tai, kad jos metu organizmas praras gana daug vitaminų ir mineralinių medžiagų. Balansą vėliau reikės atstatinėti arba maistu, arba specialiais vitaminų ir mineralų kompleksais.

Panašūs straipsniai